nedjelja, 13. svibnja 2012.

Hrvati postaju sve više osvješteni

Nas Hrvate zahvatilo je naglo naviranje znanja. Sve više se trudimo saznati nove stvari,budno pratimo inovacije i svjetska otkrića. Poglavito se naše zanimanje odnosi na zdravlje i okoliš.

Sukladno tome otkrivamo mnoga pravila zdrave prehrane, koje su zdrave namirnice, a koje treba izbjegavati. Tome osvještenju pridonosi HRT obrazovnim programima kao što su "Dr. Ozz", "E-Hrvatska", "Na rubu znanosti", "Mijenjam svijet" i mnogim drugim već nama znanim emisjama. Prema tome za HRT se može s punim pravom reći da je kulturno obrazovni program broj 1. Hrvati zbog brige o svom zdravlju ujedno brinu i za svoj okoliš, bez čistog okoliša nema zdravog života. Sve više se kuća odlučuje na postavljane solarnih kolektora, ljudi više koriste javni prijevoz, a i mnogi se odlučuju za biciklo kao besplatno riješenje za velike gradske gužve, a ujedno pridonose zdravlj i okolišu, te se dobro zabave. K tomu svemu građani će se od iduće godine obvezati na razvrstavanje otpada, to nam nalaže " Europska unija".

Sve to ide u prilog nama, Hrvatima, koji se moramo čvrsto oduprijeti kojekakvim pesimističnim mislima i pokazati da mi idemo snažno prema boljitku.

Nema komentara:

Objavi komentar